Meubilering

Een van de moeilijkste keuzes die een eigenaar moet maken is de keuze tussen gestoffeerd of gemeubileerd verhuren. Circa 85% van de expats is op zoek naar ingerichte woningen en 15% zoekt naar ongemeubileerde woonruimte. Het inrichten van uw woning biedt, zonder enige twijfel, toegang tot een grotere groep van potentiële huurders. Echter, tot de overige 15% behoren relatief veel gezinnen en mensen die over het algemeen voor langere periodes willen huren, en dus kiezen voor ongemeubileerde woningen. Valt uw woning binnen het puntensysteem, biedt de woning dan altijd gemeubileerd aan. Als de woning in de geliberaliseerde sector valt dan is gestoffeerd aanbieden ook een optie.

Gestoffeerd of gemeubileerd aanbieden?

Indien u uw woning gemeubileerd wilt verhuren, houdt dan rekening met het volgende:

1. Neutraal, maar degelijk inrichten

Tracht de inrichting simpel en neutraal te houden. Iedereen heeft een eigen smaak. Een neutrale stijl spreekt nu eenmaal een breder publiek aan. Bovendien kan men een dergelijke woning zelf persoonlijker maken.
De sfeer bepaalt in grote mate de verhuurbaarheid. Met andere woorden; niet beknibbelen op het interieur als u zich richt op de bovenkant van de markt. En vergeet niet, de kwaliteit en de conditie van uw inrichting zijn absoluut van invloed op de wijze waarop mensen met uw spullen omgaan: goed verzorgd en net meubilair wordt ook goed behandeld door de huurders. Zij zullen er netjes en zuinig op zijn.

2. Houd het schoon

Huurders geven de voorkeur aan woningen zonder tapijt. Ze willen een schoon huis, en de aanwezigheid van een tapijt of huisdieren wordt toch vaak als niet hygiënisch ervaren. Niet alle huurders zullen deze eis hebben, maar het leggen van een houten of laminaat vloer, kan helpen uw woning snel te verhuren.
Het niet schoon of opgeruimd zijn van een woning tijdens een bezichtiging is een van de belangrijkste redenen waarom huurders niet voor een woning kiezen.

3. Bied een totaalpakket

Huurders verwachten moderne apparatuur en voorzieningen. Flatscreen-tv’s en magnetrons zijn standaard. Maar bijvoorbeeld ook een koffiezetapparaat in goede staat. Maak gebruik van servies en glaswerk dat makkelijk te vervangen is, want deze kunnen kapot gaan tijden de verhuur. De meeste huurders willen een woning huren inclusief gas, water en elektra en met een internet en een tv-abonnement. Men weet dat het vervelend en tijdrovend werk is om dit zelf af te sluiten. Bovendien weet de expat vaak niet hoe hij/zij deze zaken moet aanvragen en regelen in Nederland.

4. Bewaar uw bonnen

De Nederlandse woningmarkt is sterk gereguleerd en de huurwetgeving stelt dat de inrichtingskosten van een woning dienen worden afgeschreven in 60 maanden. Het is derhalve verstandig de uitgaven aan het meubilair goed bij te houden. Dit is handig als u ooit gevraagd zou worden de contractueel vermelde kosten voor het meubilair te rechtvaardigen.

5. Presentatie

Nadat u rekening hebt gehouden met voorgaande adviezen, komt het punt waarop u de woning daadwerkelijk gaat verhuren! Uw woning/appartement moet kunnen concurreren op het internet. Presentatie is natuurlijk het allerbelangrijkste.

6. Bereik een grotere doelgroep

Sommige eigenaars bieden hun woning ongemeubileerd aan met de opmerking dat de woning tevens gemeubileerd gehuurd kan worden. Deze aanpak zorgt er echter niet altijd voor dat u het aantal potentiële huurders maximaliseert. Gestoffeerde en gemeubileerde zoekers zijn weliswaar bereikt maar de huurders die binnen 1 dag of een 1 week al hun intrek willen nemen in een woning, zullen afvallen. Het is van groot belang expliciet te vermelden welke kwaliteit meubels een huurder mag verwachten en hoeveel tijd het meubileren in beslag zal nemen. Eigenaren die een gemeubileerde woning aanbieden met de mogelijkheid het meubilair te verwijderen, kan wel uitgaan van meer potentiële huurders. Echter, alvorens deze mogelijkheid te bieden, moet u wel rekening houden met het leeghalen van de woning en het opslaan van de inhoud.

Wij adviseren u graag verder over wat de huurdersmarkt verlangt van een woning.

Neem contact met ons op via 030 - 26 26 505 of e-mail
Realisatie: OSW