Expats in Nederland

Huurders zijn in Nederland in hoge mate beschermd. Ook een expat kan gebruikmaken van de wet- en regelgeving op dit gebeid. Het is belangrijk het contract door een ervaren partij op te laten stellen, zoals een verhuurbemiddelaar als VGW. Er wordt dan zorgvuldig rekening gehouden met de wet- en regelgeving op dit gebied. Indien u zich specifiek wilt richten op expats, is het handig om meer te weten over de achtergrond van deze doelgroep.

Een groeiende doelgroep

Expat komt uit het Engels en is een afkorting van expatriate; iemand die voor een internationale organisatie langere tijd in het buitenland woont en werkt. Het aantal expats blijft steeds groeien. Daarnaast is het profiel van expats aan het veranderen. Tegenwoordig is bijna een kwart van de expats vrouw. In 1994 was dat nog maar 10%. Volgens de schattingen werken er tot 200.000 expats in Nederland. Eén van de redenen dat Nederland een aantrekkelijke vestigingsland is, zijn de gunstige financiële regelingen die zijn getroffen voor expats. Ze kunnen rekenen op een directe belastingvrijstelling van 30% van hun salaris. Daarnaast betalen expats geen belasting over hun netto vermogen en komen zij wel in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Naast de verschillende fiscale voordelen staat Nederland wereldwijd goed aangeschreven als vestigingsland voor een buitenlandse werkervaring. Ook genieten veel expats vergoedingen via werkgevers voor verblijf, studie en training. Dit is bij ons beter geregeld dan in andere, zelfs grotere, landen.

Nette huurders met financiële mogelijkheden

Uiteraard wilt u uw huis verhuren aan een nette huurder. Bij het verhuren aan expats haalt u deze nette huurder binnen. Een expat staat doorgaans garant voor een hoog genoten opleiding en een stabiel en bovengemiddeld inkomen. De komst naar Nederland is overigens vaak voor een tijdelijke en korte periode. Na de afgesproken huurperiode komt uw woning vrij voor een nieuwe huurperiode, bewoning door uzelf, of eventuele verkoop.

Uw woning verhuren aan expats of studenten

Wilt u specifieke informatie over deze unieke mogelijkheid? Utrecht wordt steeds vaker een bestemming voor expats, waardoor er meer vraag komt naar geschikte huisvesting.

Neem contact met ons op via 030 - 26 26 505 of e-mail
Realisatie: OSW